Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szúnyogriasztás 


SZÚNYOGRIASZTÁS TERMÉSZETESEN!

Számos természetes megoldás létezik a szúnyogok elleni védekezésre.
Néhányat összegyűjtöttünk amivel elúzhetjük a kellemetlen "vérszívókat".

muskátliMuskátli
A szúnyogok ki nem állhatják a muskátli illatát, helyezzünk el a párkányon, balkonon néhány muskátlis ládát, ez távoltartja a szúnyogokat és még mutatós is.

 Citrusfélék
A savanykás, citrusos aromákat a szúnyogok szintén nem szeretik:  elriasztja őket gyakorlatilag minden, ami ilyen illatot áraszt.
Hatékony módszer, ha citrusos illóolajokat párologtatunk a lakásban. Szerezzünk be néhány tő citronellát és helyezzük el az ablakban vagy az erkélyen: a növény leveleinek intenzív citromillata elűzi a vérszívókat.

Szegfűszeg
A szúnyogok nem szeretik a szegfűszeg karakteres illatától is. A védekezéshez használhatunk szegfűszegolajat, egész vagy őrölt szegfűszeget is. Helyezzük aromatasakokba - vagy egyszerű gézbe -, rakjunk a  csomagocskákból egyet-kettőt minden helyiségben.

Fűszerkert
A vérszívók nem kedvelik a rozmaring, a bazsalikom, a menta, a citromfű, az oregánó és a babér illatát. A fűszerkert kiváló kettő az egyben megoldás, hiszen nem csupán a sütés-főzéshez állnak rendelkezésedre mindig friss fűszerek, de a
szúnyogokat is távol tartja.
fűszerek
Teafaolaj
 A teafaolaj az egyik legsokoldalúbb természetes gyógyhatású kivonat,mely alkalmazható többek között gyulladások, fertőzések és fájdalom enyhítésére, az immunrendszer erősítésére, fertőtlenítésre,mindemellett pedig még a szúnyogok ellen is beválik. A vérszívók elriasztásához cseppentsünk belőle az aromamécsesbe, párologtatóba. Szúnyogcsípésesetén dörzsöljük be a csípést a teafaolajjal: enyhíti.

Krém 
Bőrre kenhető, vegyszermentes szúnyogriasztó krémet mi is készíthetünk házilag.

Hozzávalók: mandulaolaj, citronellaolaj, natúr aloe vera gél
1 evőkanál aloe vera gélhez adj 2 evőkanál mandulaolajat és 25 csepp citronellaolajat! Keverd össze alaposan! Hagyd állni néhány percig, majd masszírozd be a bőrödbe.  Ügyeljünk arra, hogy ne kerüljön a szembe!
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez